Välkommen till kattsjukdomar.se, Sveriges främsta källa för information om kattsjukdomar.
Copyright © 2007-2010 www.kattsjukdomar.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@kattsjukdomar.se


Dela den här sidan

Sköldkörtel överaktiv

Vår katt lider av överaktiv sköldkörtel.

Man kan behandla med en ny medicin som heter Felimazole. Man måste behandla livet ut, och många katter mår illa av denna medicin, ca 20% får allvarliga biverkningar, illmående kräkningar, etc, såvitt jag förstår.

Det vore intressant att höra andras erfarenheter av denna förhållandevis nya medicin!

Postad av Jan i Stockholm , 26 april 2010


Vi har precis kommit hem från veterinären med samma diagnos. Vår katt Jesper har i ett par år druckit mycket, haft problem att koncentrera urinen, haft urinstopp 2ggr och veterinärer har misstänkt njurproblem och/eller diabetes, men inte förrän idag testades sköldkörteln och värdet var då förhöjt, 78,5. Mellan 50 och 65 är det visst gränsfall så Jesper ligger klart över detta gränsvärdet. Vad hade din katt för värde?

Vi ska också pröva att medicinera med Felimazole så snart vi får tag i det. Fanns inte hemma på apoteket. Har ni hunnit pröva ännu? Isåfall, fick din katt några biverkningar?

Osäkert om detta är Jespers enda problem, men någonstans måste man ju börja.

Postad av Annica i Umeå , 18 maj 2010

Hej

Jag har en katt som nu är 16 år. Han tålde inte medicinen så jag behandlade honom med radioaktivt Jod (görs på sjukhus) för tre år sedan. Behandlingen helt smärtfri, täcks av försäkringen och botar helt sjukdomen. Rekommenderas.

Postad av Lotta i Stockholm , 24 maj 2010

Hej,

jag har en 12 årig hankatt som fick diagnosen struma för ett par månader sen, har behandlat honom med Felimazole i tre och en halv månad nu, och han tar emot det bra, hans värden har sjunkit sakta men säkert och han har även ökat i vikt :) inga biverkningar har synts till Håller tummarna för att det inte dyker upp några!!

Postad av Jenny i Örebro , 28 maj 2010

Hej. Min norska skogskatt Moses började med Felimazole för tre år sedan. En tablett varje morgon, som vi krossar (.med hjälp av en tablett kross . Som finns att köpa på apoteket.) Vi blandar pulvret i lite blötmat.

Vår katt blev som ny efter några veckor. Nu är han 13 o 1/2 år gammal. Han fick astma förra sommaren, men även det gick bra att behandla. Han ser ut att vara en nöjd gammal katt. Hoppas det går lika bra för era katter

Postad av Mia i Varberg , 9 juni 2010

hej

Vi har en katthane på 1,5 år som är kastrerad sedan han var ett år. Han har alltig varit lite "harig", osäker och rädd för nya ljud, saker och människor. Allmänt spänd och nervös.

Är innekatt, men går ibland ut i sele och har nu i värmen fri tillgång till vår innätade altan.

Igår kväll började han bete sig mycket onormalt. Han fick något slags spel och rusade runt som om han var speedad,såg ut ungefär som om han var värsta bushumöret till en början, men sedan tvärstannade han och började tvätta sig maniskt och det ryckte i ben och tassar. Speciellt en av baktassarna. Sedan rusade han ett par meter och gjorde om samma procedur. Ett tag trode jag att han fått på sig någon loppa eller nåt för det såg ut som om det kliade på hela hans kropp.

Efter ett tag så lugnade han ner sig och han lade sig i ett skåp, men ändå kunde man se att han såg superstressad ut.

Idag är han inte lika som igår kväll, men han får de där rycken att han springer några steg, sätter sig och tvättar sig (slickar snabbt med tungan på några ställen här och där).

Han har flämtat ett par gånger på ett sätt jag aldrig sett eller hört förut, plus att han fräste åt sin kattkomis (vilket jag aldrig heller sett förut).

I torsdags kom två bekanta på besök och katten var till en början rädd och stressad. Dom är kvar, men nu är han inte rädda för dem längre.

Ringde en veterinär i morse och frågade om han kunde ha blivit förgiftad av något, men det trodde inte veterinären. Jag skulle avvakta och se om han blir sämre...

Han äter, dricker och går på lådan. Tror att han har bajsat, inte säker då vi har en till katt.

Har kollat lite på internet och såg något om överaktiv sköldkörtel (bla här). Kan det vara det, eller är han bara stressad över besöket?

Är det någon som har tror något annat?

Vi har också lekt, busat och gosat idag, så emellanåt är han sig själv.

Jag älskar ju mina katter och det är så hemskt att se killen så här.

Postad av Spice i Gävle , 10 juli 2010

Hej!! Jag hade en katt får några år sen som hade liknande betende. Han blev jätte stressad av nya situationer/förändringar. Hade kraftigare anfall och skaka och var jätte konstig. Men det var epelepsi. han fick tyvärr jätte mycket kramper så vi var tvungna att ta bort honom han var bara 1 år gammal.. Nu behöver det inte alls vara detta.

Postad av , 22 februari 2011

Hej nu hoppar jag in sent i denna tråd,men min katt har också hyperaktiv sköldkörtel och jag ska medicinera med Felimazole. Men det går dåligt, jag har jättesvårt att ge honom medicinen, läste härovan att någon krossade och gav i mat. Men när jag frågade om detta hos veterinären så sade de att jag absolut inte fick. Är det någon som vet?

Postad av Tuva i Växjö , 12 augusti 2011

Hej. Felimazole tabletter får absolut inte delas. Varför vet jag inte, men vi har precis påbörjat behandling och det fanns inte tabletter på dosen 2,5 mg på Apoteket, de hade bara 5 mg. Apotekarien kollade upp om de gick att dela och sa att det fick man inte alls. De fick beställa 2,5 mg tabletter.

Postad av Elisabeth i Iggesund , 18 november 2011

Vi har en 13 årig katt som börjat ta medicin p.g.a. sköldkörteln. Hon kräks mycket. Enda maten som verkar gå bra är tonfisk för katter. Anledningen att man inte får dela tabletterna är att man då kan få i sig medicinen, den kan då sänka ämnesomsättningen.

Postad av Pelle i Uppsala , 8 oktober 2012

Vi var på veterinärbesök för rutinkontroll med våra seniora katter igår. Proverna visade superhöga sköldkörtelvärden för båda två, honan 163 och hannen 91 (gränsvärden 10-60). Honkatten är en hittekatt som har varit hos oss i 1,5 år och är uppskattningsvis 13 år. Hon har ett märkligt beteende och kan vara hyperaktiv och lite tvär emellanåt. Nu har vi fått förklaringen till det. Medicinering skall börja så fort apoteket får hem medicinen - hoppas verkligen att det skall fungera. De är ordinerade 2 tabl var om dagen, är det rimligt? Läste någonstans att doseringen är 1 tablett så jag blir lite villrådig.

Postad av Eva i Sundsvall , 8 november 2012

Är det någon son vet vad den här medicinen mot sköldkörtelsjukdom kostar?

Postad av Cecilia Karlsson i Avesta , 14 november 2012

Hej

Ca: 240:- för 100 tabletter

Ett tips så att katten får i sig tabletten, utan att krossa den.

Tag en räka med skal. Ta av huvudet och kasta det.

Dela räkan och för in tabletten mellan räkans kött och skal. Blanda den halva räken med lite mat.

Det har fungerat för oss.

Min katt heter Mette Marit och jag Sonja

Postad av Sonja i Malmö , 19 november 2012

Hej.Min 15åriga katt har fått diagnos struma nyligen. Har sedan tre veckor behandlat med Felimazole. Hon svarar bra med att mat-hetsen och undernäringen försvunnit. Hon är har ökat i vikt och är även mindre stissig och stressig. Man bör vara vaksam på ev biverkningar som illamående,matvägran,annorexi,och även eksem (särskilt på huvudet). Det sistnämnda har min katt fått, och vi håller koll på detta. Men angående delning eller krossa tablett:Får absolut inte göras. medicinen är cytostatika dvs cellgift. Hälsorisk för husse/matte. Detta fick jag veta igår hos vet efter alla dessa veckor. Man blir ju chockad att man inte fick info om det direkt. Både tabletten i sig,men även avföring är något man ska skydda sig med handskar sade veterinären. Tvätta händer Noga efter tabletthantering. ABSOLUT om man är gravid, kontakt med medicinen/avföringen kan orsaka missbildning hos foster. Även cancerrisk. Man gör ju allt för sina små djur, men dessa varningar bör man ta i beaktning. / marie

Postad av marie i halmstad , 21 december 2012

Hej. Vår 13-åriga katt Rufsan har nyligen fått diagnosen överaktiv sköldkörtel. Vid 1:a veterinärbesäket hade hon ett värde på över 129 och deras mätare mäter inte högre. Vi fick Felimazole 2 x 2,5 mg/dag och tid för återbesök efter 5 veckor. Vid det besöket hade värdet sjunkit till 16, vilket var i underkant enl. vår veterinär. Då minskade vi till 1 tablett x 2,5 mg/dag, och nu börjar hon bli överaktiv igen! Jag läste i något svar att värdet kunde ligga ända från 10? Vid 16 sov hon mest hela dagarna. Någon som har några förslag? Hon är ju familjens bäbis! /Gunilla

Postad av Gunilla Axelsson i Lagan , 4 januari 2013

min 14åriga katt har idag börjat med felimazole, någon som vet hur många dagar det kan ta innan man märker att hon mår bättre och att då tabletterna börjar ge effekt?

min lilla gumma är jättedålig och hade 145 i värdet så jag hoppas tabletterna hjälper fort..

Postad av nettansnys i storvik , 27 februari 2013

Har en misse på ca 13 år och vi fick diagnosen Giftstruma på han för ca 3 månader sedan, han hade då innan varit väldigt pratig och ylat natt som dag, inte roligt för någon, men han fick i alla fall Felimazole och tog 2 tabl / dygn i 5 veckor och sedan var värdet för lågt så då minskade vi till 1 tabl/dag, men då stack värdet i höjden igen, så det är trixigt att få värdet stabilt tycker jag och misse mår ju inte heller bra av att värdet

" hoppar jojo "..funderar på jodbehandling, svårt val tycker jag då man är lite till åren kommen, klarar den narkosen undra man ju..Han fick astam för ett par år sedan också, och får 1 tabl Prednisolon / dag för det. Felimazolen är ingen rolig medicin, missen får diarrer och tappar päls, men äter och dricker som han ska. Är det ngn som vet ngt om jod behandlingen, hur funkar den ?

Postad av Anneli i Stockholm , 27 augusti 2013

Min katt går också på dessa tabletter 1 gång per dag, jag har nu sett att han börjar gå ner i vikt igen. Kan det bero på att han får för liten mängd av tabletten tro? Jag har även hört om ett foder som man kan ge sin katt istället för medicin, men då ska katten helst bara äta det fodret.

Postad av E.A , 19 september 2013

Min 14:åriga hankatt har ätit denna medicin i ett halvår och gått upp ytterst lite i vikt. Klåda i ansikte/öron och diare någon gång ibland är enda biverkningen han fått än så länge.

Det finns en piller-spruta att köpa på Apoteket. Lägg katten på rygg (och nästan hängandes med huvudet upp o ned)i ditt knä och spruta in tabletten i svalget.

Är din katt envis och inte vill?

DU ÄR ENVISARE :)

Postad av Therese i Linköping , 14 oktober 2013

Hej min katt en NFO har haft giftstruma nu sedan han var ca 7år fyller 14 år om ett par dagar , han har ätit felamizol 2,5 2ggr dagligen med 12 Tim .mellanrum . Tyvärr så funkar inte medecinen så bra längre värdena hoppar från -6 till 198 hela tiden , han kräks och har gått ner enormt mycket i vikt , har tappat matlusten helt och hållet så jag får mata honom med en engångsspruta på 20 ml 2 st åt gången var annan timme . Med ett foder som är lättsmält , efter helgerna nu så ska han få det nya fodretY/D hills , men helst skulle jag vilja att han får jod behandling , vet någon om det finns en Vetrinär som är expert på just gift struma katt ? Min vet. Har varit /är helt underbar men nu börjar hans kunskap att vackla, då min katt är så svår att behandla .

För att få i sig medecinen sätter jag honom i knät lugnt och försiktigt kelar med honom en liten stund och talar om för honom att det är dax för medecin , jag tar ena handen över pannan och stryker den bakåt över öronen , med den andra handen håller jag tabl. Mellan tummen och pekfingret sedan tar jag ringfingret och sätter i mungipan då öppnar han munnen och jag släpper ner tabl . I svalget långt bak . Han får sitta kvar i knät så jag ser att han har svalt tabl.( Ibland kommer den lite snett i munnen och då lyckas han spotta ut den ) men 9av tio ggr går det bra bara jag inte har för bråttom .

Det tar ca 1 min . Offras kom han på klockslaget 10/22 och ber om sin medecin . Men inte nu då den ställer till problem i stället .

Hoppas ni fick lite bra info av mig , så ni får det lättare att ge medecinen till er katt , det lät drastiskt och obehagligt för katten som får hänga upp och ner för att få i sig din medecin

Postad av Asaij i Skövde , 29 december 2013

Lotta i Stockholm vilken försäkring har du som täcker inläggning på sjukhus för katt? Låter jätte bra att lägga in missen och sen är han frisk.

Postad av Anne sol i Köpning , 29 december 2014

Vår norska skogkatt (13år) har fått Fellimazole under de senaste

Ca 2 åren med bra resultat. 1x2,5mg varannan dag och 2x2,5 mg

Varannan dag. Lägg i en liten kula av rå köttfärs, leverpastej

Eller i en liten räkbit! Ju mindre bit desto bättre.

Han kräks emellertid från och till.

Är lite osäker på orsaken då det hände tidigare

Också ibland. Han är utekatt med sover inne ofta på nätterna.

Postad av Gunnar i Saltsjö-Boo , 17 januari 2015

Någon som har erfarenhet av thacapzol? Ska tydligen gå att dela. Min simba på snart 14 år har precis blivit diagnoserad med giftstruma :/

Postad av marina i karlshamn , 6 mars 2015

Ville bara höra om den här tab (fellimazole ) finns recept fritt ?

Postad av Helene i !Nässjö , 30 juni 2015

Min katt, 16 år, fick diagnosen struma för några år sedan. Han har ätit y/d med gott resultat, men senaste året blivit väldigt skrikig. Nu äter han Felimazole sedan några dagar. Ingen veterinär har nämnt möjligheten till jodbehandling, är det vanligt att man gör det? Känns svårt att genomföra för mig, då skulle han behöva isoleras i 3 veckor efteråt, och då han älskar att ligga i knäet, ligga bredvid i soffan och sover hos mig på nätterna känns det grymt att utsätta honom för det.

Postad av Christina i Norrköping , 12 juli 2015

I symtomen för giftstruma, ingår diarré där också? Jag har en katt som blir smalare och smalare men är tokig i mat, tokigare än förr :-), nästan manisk vid matsituationer. I övrigt upplever jag inte honom stressad, snarare välmående psykiskt och trevligare än tidigare.

Han är däremot otroligt lös i magen ofta, det rinner av honom. Veterinären jag ringde nämnde problem med sköldkörteln men visste inte om diarré kunde vara ett av symtomen.

Postad av Anna i Virserum , 24 juli 2015

Jag har en honkatt som äter Thacapzol. Hon fick först Felimazole utskrivet, men tålde det inte utan kräktes.

Postad av Eva i Visby , 17 augusti 2015

Hon får också y/d foder, men då den andra katten har annat torrfoder på annan plats så äter hon inte enbart "sitt" foder - därav kompletteringen med Thacapzol. Och vi åker på regelbundna kontroller och stämmer av hennes värden som nu är bra.

Postad av Eva i Visby , 17 augusti 2015

Hej har en hittekatter ca 15 år. Han äter mkt mat men annars mår han bra. Han har börjat dricka mkt vatten därför gick jag till vet. Katten har struma och har nu fått nya strumamediciben 300kr. Hans värde ligger bara ngt över. Vad kan hända om man ej medicinerar? Han mår mkt dåligt av med. Jodbehandl är besvärlig o dyr jag har hundar o barn samt öppen planlösning i huset och katten måste vara isolerad i ca 3 veckor efter behandling, funderar på att ge upp medicin. Tacksam för svar

Postad av Anki i Blidö , 4 januari 2016

Vår katt tål inte medicinen. Nu är vårt hopp att ge honom fodret Y/D Hill speciellt f ör katter med struma. Men kräsen som han är matvägrar han. Hur ska man få i honom maten. Någon som har tips på hur man får i katten mat?

Postad av Helen i Trelleborg , 21 januari 2016

Min katt på snart 18 år blev nyligen diagnostiserad med Hypertyreos och har fått Felimazole 2,5 mg 2ggr/dag nu i 4 dagar. Lurigt att få i henne medicinen, men jag överlistar henne med att rulla in pillret i en liten boll Leverpastej. Vägrar hon det, så kan man "doppa" bollen i tonfisk så att den får lite fisksmak. Än så länge går det skapligt, men det är en smart katt att överlista :)

Ser än så länge inga slående resultat, men hon känns redan något piggare än innan!

Postad av Mia i Askersund , 7 februari 2016

Hej våra katt på 14 har fått diagnosen oxå men hon äter bara y/d funkar klockrent. Hade väldiga problem med matvägran första veckorna, väldigt kräsen katt men till och med hon fattade att hon inte skulle få nåt annat. Värdet t4 gick från 133 till 39 på 4 veckor. Super glad då tablett eller jod behandling ej var ett alternativ då vi har småbarn. Rekommenderar verkligen att man testar foder först bättre för katten oxå 

Postad av Rosie i Falun , 27 april 2016

Vi fick för två dagar sedan diagnosen Hypertyreos på våran lille kille på snart 14 år, dessutom har han dåliga värden på bukspottkörteln, vilket man inte kunde förklara mer än att det troligtvis hänger ihop med Hypertyreosen.

Två dagar innan vi åkte in till veterinären så märkte vi att katten inte kändes som sig själv. Han har alltid varit pratglad och väldigt social, vilket han var nu också men ner hyper och nästan stressad. Dessutom är det maniska besök till kattlådan, flera gånger i timman, utan resultat. Så till en början trodde vi att han kanske kunde vara förstoppad. Om vi går ca 6 månader tillbaka så har han börjat fälla mer hår, tappat vikt, kräkts och tappat vikt. Det skedde i samband med en flytt till en lägenhet där han inte får gå ut. Han har tidigare haft möjlighet att gå ut där vi bott, men aldrig varit direkt intresserad av det mer än någon halvtimma på kvällen. Så vi trodde ju såklart att i.o.m. flytten att han blev understimulerad och började hetsätning och därav kräktes. Vi köpte en aktiveringsslål till katten samt bytte torrfoder, och kränkningarna blev bättre. Dock la han inte på sig mer i vikt. Och runtomkring där vi rådfrågar om detta så fick vi till svar att det berodde på hans höga ålder. Självklart är det så tänkte vi.

Med facit i hand så är ju dessa symptom så typiska för Hypertyreos, men HUR skulle vi veta? Är så glad att han började med sina maniska toabesök, annars hade det nog dröjt ännu längre innan vi faktiskt åkt in med honom. Nästan 3 kg har stackaren tappat, men man blir så blind nät man ser katten varje dag så man tänker inte att det är SÅ mycket.

Veterinären gav oss gott mod iaf, få hon sa att vi kom in i rättan tid för att kunna tablett-behandla detta. Hon nämnde även strålbehandling, men vi får se framöver hur han svarar på sin medicin Felimazole Vet. Foder som behandling är uteslutet i dagsläget eftersom han måste bli foderbehandlad för sina dåliga värden på bukspottkörteln.

Det går bra med medicinen, dock är han som veterinären även sade, en väldigt envis herre. Men matte är mer envis, och han måste ha sig tabletterna, det bara är så.

Har lindat in han i en handduk för att hålla ben och tassar på plats, har han liggandes på rygg i mitt knä. Jag försöker få detta till en mysstund så han inte ska bli avskräckt, han ska ju trots allt äta dessa tabletter under en väldigt lång tid om inte för resten av hans liv t.o.m.

Så jag ser till att förbereda matskål med hans nya favorit-dietfoder, tar fram två piller (ifall jag misslyckas med ena) och en mindre version av en sprutkropp med vatten. Sen tar jag upp honom när det passar honom, när han är framme och är kelig eller liknande. Vill inte behöva jaga honom och få han att associera det med medicinen. Sen bär jag runt på honom en stund och gosar, för att sen vira in honom i handduken och placera mig där jag redan förberett medicinen, snabbt som bara den går det. Piller, vatten, klart. Självklart dubbelkollar jag så tabletten åkt ner. Sen sitter vi kvar en stund medans jag gosar och kelar med honom, låter handduken vara kvar någon minut eller två innan jag tar bort den, men håller dock kvar honom för att fortsätta gosa och bära med honom till bänken där jag förberett kattmaten han gillar så mycket. Då får han känna doften av det, och först då släpper jag ned han på golvet. Då vet han att det finns en fantastisk belöning som gör allt glömt och förlåtet, och stannar kvar och börjar tjata om att ge han den maten istället. Tror det är väldigt viktigt att inte låta katten få springa sin väg det första den gör efter att den fått sin medicin, blir nog lätt att associera "detta måste jag fly ifrån".

Än så länge har vi inte märkt någon skillnad på våran älskling, men han har också bara fått i sig 5 st tabletter. Vi ska in till veterinären om 5 dagar igen för uppföljning och provtagning, bara det visar ett bättre resultat så känns det lite bättre igen.

Som veterinären sa, så är detta ändå en "bra" sjukdom när den är i detta skede, om nu kan säga så. Hon var så positiv till att allt ska gå bra, och att vi kommer kunna hålla det i schack och våran älskling kommer få ett värdigt liv ett par år till.

Så nu hoppas vi på det.

Postad av Neo's matte , 3 juli 2016

Hej,

Jag har lite samma fråga som Anki i Blidö; jag märker inga symtom alls på min katt och veterinären sa att han bara ligger lite över värde på sköldkörteln. Så frågan är om jag kan avvakta med att medicinera, jag tänker på att det inte är så roligt för katten att tvingas i medicin. Med räktipset skulle det i och för sig fungera bra. Men jag undrar ändå om det verkligen är bäst för katten då han inte visar några symtom.

Postad av Jenny i Sthlm , 16 september 2016

Det finns numera foder till katter har giftstruma. Fodret heter Hill´s Y/D. Finns både torrfoder och blötmat. Min katt har ätit detta foder 8 månader nu och det fungerar bra. Han äter inga mediciner. Kräkningarna och diarré försvann när han hade ätit det några veckor.

Postad av Kattmamma , 7 januari 2017

Ger Felimazol 2 per dag = 5 mg sedan 5 veckor. Inga som helst biverkningar och vi tog nya prover för några dagar sedan som var OK.

Jag håller Kajsas huvud bakåt och hon får tabletten så långt bak det går. Den glider ner så fint. Hon är en norsk skogkatt.

Postad av Katt-Lena i Upplands Väsby , 18 februari 2017

Hej alla som skriver här,

Vill tacka alla eftersom det hjälpt mig & katten Tiger mycket. Lätt att tänka att "jamen det är kanske ingen som läser" men det är det!

Ändå går vi hos en vetrinär som fick pris förra året 2016 som årets Vetrinär. Trots det har jag fått mycket info här, av Er, som jag inte fått hos vetrinären.

Om det nu kan hjälpa någon annan så får jag såklart också berätta Tigers historia:

Tiger är 13 år gammal hankatt, tydligen är katter oftast just 13 år när de får giftstruma.

Åkte in med honom början Mars då han åt som en häst, men gick ner väldigt mycket i vikt.

Början Mars vägde han 4,4 kg mot normala 5,6. Hans T4 värde ( det som mäter sköldkörteln) var hela 208. Trots det har hans inre organ ´klarat sig:-)

Nu efter ca 2 1/2 månad då vi provat oss fram med medicin dos så är T4 värdet 12. Vikten 4,8. Tiger är nästan som en helt "ny" katt.

Nåt som även är väldigt bra är Feliway - kattens egna "må bra " feromoner som utsöndras via stick kontakt i väggen. Tiger blir märkbart lugn - om det är medicinen eller feromonerna vet jag inte:-)

Tips för att lättar få dem ta medicinen är en " spruta" utan nålen - man sätter tabletten i den, för in den försiktigt i munnen på katten & trycker till : då hoppar tabletten ur vid svalget på katten.

Tiger hittades på Blocket för 12-13 år sen, i Tomelilla -ingen ville ha honom. Han är röd-vit, halv skogskatt, mycket vacker enligt många. Väldigt kelig & social enligt mig.

Postad av Christel i Helsingborg i Helsingborg , 20 maj 2017

hej har en katt på 14 år som fått överaktiv sköldkörtel hon äter Felimazole som jag blandar med räkost det fungerar jättebra.

Postad av Ann-Christin Pettersson i Härnösand , 18 juni 2017

Min katt är 18 år och han har en överaktiv sköldkörtel, var hos veterinären och tog prov och han hade 95. fick Felimazole 2 ggr om dan och det har han haft i 1 månad nu, var tillbaka hos veterinären igår och tog nytt prov då hade det gått från 95 till 14, dessutom hade levervärdena blivit normala igen och han hade gått upp 2,3 hg. Han äter duktigt och dricker iofs rätt mycket men annars pigg. Han har inte kräkts alls under tiden han har haft medicinen. Så för min katt funkar det jättebra!

Postad av Lisan i Kungsbacka , 8 juli 2017

Ett jättebra tips till alla som har svårt att få i sina katter tabletter/medicin (Skulle aldrig fått i min katt utan det)är att köpa Trixis kattmalt. Jag brukat sätta en klick på fingret och sedan stoppa in tabletten i det. Sedan slickar hon av det och tabletten följer med. Hon älskar just denna kattmalt och kommer springande när jag öppnar medicinburken. Denna kattmalt har också en tjock/ seg/konsistens som behövs. (Har testat med andra kattmaltsorter men de är för rinniga och inte lika välsmakande så de funkar inte för detta syfte) Detta har underlättat väldigt mycket då min katt ska ha medicin både mot sköldkörteln och hjärtat. Istället för något som kunde blivit jobbigt så ser hon nu fram emot att ta sin medicin :)

Postad av Hanna i Vällingby , 8 augusti 2017

Blanda min tabblet med lite blötfoder. Det funkar oftast bra. Måste kolla så hon äter upp den, har hon lämnar den mosa jag lite mer blötmat och lägger tabbleter i. Mia är 13 år och diagnoserades för 3 veckor sedan. Har redan gått upp 4 hg, hon är fin i pälsen och får bara foder för att förebygga njurproblem( än så länge bra värden, men veterinären rekommenderade endå fodret då det är vanligt att njurarna tar stryck om man har problem med sköldkörteln). Väntar nu på svaren på senaste provtagningen igår.

Postad av Emma i Alvesta , 9 november 2017

Ni som fått Thacapzol till katten: hur "lyckades ni" med det?

Postad av Ulla i Malmö , 12 april 2018

Ulla köp Vita Krafts godispinnar, ligger i tre pack för en tia. Sen bryter du av en liten bit och bakar in tabletten i den. Funkar jättebra med alla piller jag har haft.

Postad av Mia Timglas i Malmö , 17 april 2018

Vår katt tål inte Apelka (motsvarande medicin som Felimazole fast flytande). Hon får diarré och vägrar äta och dricka. Ska ta henne till veterinären nu. Någon som har erfarenhet av annan medicin som hon kanske tål istället? Har läst att det finns flera andra preparat mot hypertyreos t ex Thacspzole, Thiamazol och Carbimazole. Någon som har erfarenhet av dessa och hur man får tag på dem (skriver alla veterinärer ut dem?) Vill verkligen att hon ska bli bra så vore tacksam för snabbt svar. Hon har testat specialfodret och det fungerade inte då hon hellre svälte sig än att äta det. Jodbehandling känns inte heller aktuellt eftersom hon är väldigt gammal och oförsäkrad.

Postad av Nitte , 25 december 2019


Svara i denna tråd:
Ditt namn/signatur: 
Stad: 

Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. The problematic instruction: ---------- ==> if c.title?has_content && c.category = cat && (c.state = 'TRUSTED' || c.state = 'UNTRUSTED') [on line 84, column 1 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124) at freemarker.core.ComparisonExpression.isTrue(ComparisonExpression.java:121) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:77) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:79) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:189) at freemarker.template.Template.process(Template.java:237) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:183) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:70) at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:54) at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:221) at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:390) at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216) at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765) at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:230) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:114) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152) at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542) at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:547) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:212) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404) at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(SelectChannelEndPoint.java:409) at org.mortbay.thread.QueuedThreadPool$PoolThread.run(QueuedThreadPool.java:582)
Dela den här sidan