Välkommen till kattsjukdomar.se, Sveriges främsta källa för information om kattsjukdomar.
Copyright © 2007-2010 www.kattsjukdomar.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@kattsjukdomar.se


Dela den här sidan

Plötsligt slö och trött

Har en katt som är 6 år gammal och är alltid busig och glad. Men igår så verkade han deppig och nu ligger han i sängen och tar de mest lugnt. När han är uppe och går så verkar det som om han inte har så mycket kraft i frambenen och vinglar lite. Han rör sig väldigt sakta! Vi gett honom räkor och han äter gärna mat. Det verkar inte som om han har ont någon stans, i sådant fall lite vi endan, men annars ingenstans. Vi har gett honom avmaskningsmedel, då han har mask, men vi tror inte att tröttheten beror på det eftersom den började innan.

Vi har ingen aning och vad som hänt och skulle vara tacksamma för svar!

mvh/ Annie

Postad av Annie i Uppsala , 4 februari 2012


Hej Annie, sitter just och letar på nätet efter nån som vet vad det kan vara med vår katt. När jag läste om de problem som din katt har så har min katt det likadant. Det började för ett par dagar sen, men nu orkar han knappt resa sig, vi är så oroliga. I morgon ska jag ringa en veterinär och jag hoppas få komma dit direkt. Han är snart 14 år, och tyvärr så äter han inte nu längre. Det har gått så fort, vi undrar om det kan vara åldern...

Jag hör av mig efter vårt besök hos veterinären (förhoppningsvis i morgon). Jag är så orolig och ledsen.

Mvh/Marita

Postad av Marita i Kungshamn , 7 februari 2012

Hej, har också en fd tjockis som bodde vid matskålen och som nu bara är skinn och ben. Han sover både dag och natt och äter nästan ingenting. Han kommer gärna och ligger i knät eller jämte husse när han vilar middag. Har för mig att katter drar sig undan när de är sjuka men så gör han inte. Han verkar inte ha ont, vi får gärna klappa och kela med honom. Men han är så mager att man känner varje kota och benen sticker ut...hemskt att se! Kan inte se någon mask i avföringen och tidigare när han haft mask så har han varit hungrig hela tiden. Läste om Vingelsjukan här och blev hemskt orolig nu...kan det vara det?

Postad av Lena i Notholma , 9 februari 2012

Hej igen, igår var jag hos veterinären med vår katt. Det visade sig att han hade förstorat hjärta och då blev en åder från hjärtat för trång. Det visade sig så att katten plötsligt ramlade ihop och inte kunde röra bakbenen, han låg still och såg livrädd ut. efter en stund gick han vingligt iväg. Dessa attacker kom varje timme berodde på att hjärtat inte gav syre till bakkroppen. Han hade inga andra fel i kroppen så veterinären tyckte att vi skulle ge honom hjärtmedicin. Nu har vi börjat med det och efter det har han inte haft en enda attack....otroligt...vi är så glada- Katten är ju trots allt snart 14 år.

Postad av , 10 februari 2012

Hej, tyvärr fick katten ett återfall och blev så mycket sämre, han kunde inte stå upprätt. Vi fick därför åka till akutveterinären och avliva honom, vi har gråtit floder...men nu slipper han lida mer.

Postad av Marita , 20 februari 2012

oj beklagar verkligen sorgen har en katt som kräktes för nån dag sen äter inte sover bara han är 10 år, vill inte ha vätska heller

Postad av annkkis i flen , 28 februari 2012

Våran katt kom in imorse och var HELT hängig. Han brukar vara ute varje dag så vi släppte ut honom. När jag kom hem låg han kvar på EXAKT samma ställe som vi lämnat honom på. Och han hade inte ens rört maten! Och i vanliga fall så äter han som en häst.

Hjälp! Vi vet inte vad vi ska göra! :( Jag vill inte förlora min första katt som jag bara haft i 3 år! Jag skulle bli helt knäkt om nåt hände honom!

Postad av Oskar 12år i Skellefteå , 19 mars 2012

hej jag har en katt som är exakt sådär han är bara några månader

vi måste avliva

Postad av /maja!! i solna , 27 juni 2012

jag är ochcså så orolig för vår lila katt som är två år. han har krupit undan och bara sover. kanske råttgift?

Postad av Anita i Växjö , 1 september 2012

Finns många katt sjukdomar! Tex SIP! Corona Virus som finns i alla katters tarmar. Men det bryter inte ut hos alla. Det är vanligt att sjukdomen finns i stora katterier. Då viruset smittas genom katternas havsöring! Sip är som aids i katt världen! :( suck!!! Är orolig över min lilla heliga birma som jag köpte i veckan! Han är inte jätte busig, lite slö, sover mkt, äter inte så jätte mkt. Kommer vätska från ögonen och nosen ibland. Mest från ögonen! :( är så orolig att han kan vara sjuk! Där jag köpte honom fanns det jätte mkt katter. Endel med geggiga ögon. Wendel nös och så. Men dom va pigga nästan alla och extremt tillgivna! Hoppas för allt i världen att han inte är sjuk!! :(..... passa er för att köpa katter från stora katterier som föder upp extremt många katter! Då finns det större risk att dom är sjuka... hade varit tacksam för råd!?!?! Jag ska ringa vet på mån. Uppfödaren sa att katten va frisk :-O. Men det tvivlar jag på..?

Postad av Sandra i Ljungby , 22 december 2012

Hej, jag blir värkligen blött i ögonen av att läsa detta :( Men min katt som är ca. 6år och har haft honom sen han va bara några månader har alltid varit som en levande diskmaskin när han fått (han äter hämskt mycket och fort) men nu när han går är han vinglig och ramlar ibland, han försöker tvätta sig men har svårt att komma åt vissa ställen. Han är fortfarande go och vill kela vissar inga tecken på att han har ont eller så och idag var det d börjadr med att han också inte ville äta! Det rinner mycket från ögonen på honom men inte något specielt från näsan, har läst om vingelsjukan och att den är hämskt svår att bota men hoppas atthn snart frisknar till har inte besökt vet än men det borde jag nog göra med honom. Tacksam för hjälp/svar om ni får reda på något om dessa märkliga betenden! :)

Postad av Amanda i Hagfors , 27 februari 2013

Häpnar när jag läser träden! Är det ingen som tar sin sjuka katt till veterinären direkt när de upptäcker symptomen på sjukdom? Varför väljer man som kattägare att skriva här istället för att rådgöra med en veterinär? Ni vet väl om att många kattsjukdomar går att bota med antibiotika! Om ni själva är akut sjuka går ni väl till doktorn istället för att vänta?

Postad av Ina i Halmstad , 1 mars 2013

Ta kontakt med veterinären och det på en gång!!!

Postad av Ina i Halmstad , 1 mars 2013

Det är bra att du meddelar det till oss alla men som ex. jag så var jag inte riktigt säker för det gick så fort.... Men nu mår min katt mycket bättre och kan vingla till pytte lite ibland men han äter, driker och besöker kattlådan helt normalt är jätte glad! :)

Postad av Amanda i Hagfors , 7 mars 2013

Min sambo blev biten i början av juni när vi var ute med honom i koppel det hände samma sak för 4 år sedan nu vågar hon inte komma hem förrän bosse fått ett annat hem. avlivning känns mycket svårt inte att tänka på kommer han att trivas och acceptera ett annat boende .snälla hjälp oss saknar min älskade.

Postad av Egon Strömberg i Göteborg , 13 november 2013

Herregud .Varför sitter ni här om katterna är sjuka?? Åk omedelbart till veterinär Om ni inte vaccinerat katten så kan den i värsta fall dö av kattsnuva . rinnande ögon ,näsa etc. Och om en katt inte dricker så måste man ju inse att katten är väldigt sjuk. Ge den vatten på en sked och häll i halsen så den får vätska. Va fan är det med folk??

Postad av tosan i borås , 27 februari 2014

Jag har läst alla inläggen med stigande farsination, varför tar man inte en veterinär när den är sjuk eller om ni upptäcker något problem, förstår inte hur man kan sitta här och spekulera om vad det kan vara. Det är bara att ringa och sedan åka till någon som kan och har utbildning på sjuka djur. Vad är det med folk????

Postad av Anki i Eskilstuna , 10 mars 2014

Min katt på 14år är extremt slö/trött sitter o stirrar in i väggen, hon har magrat en del och hon andas tungt..

Först trodde jag hon höll på dö, pga ålder.. tog henne snabbt till veterinär då jag absolut inte vill hon ska lida... men enligt den veterinären så va det inget fel, utan hon mådde bra, andades tungt för hon va lite, lite snuvig.. de tog blodprover oxå men de visade inget.

Nu är det ca 1 vecka sedan o hon är fortfarande lika.. ingen bättring, så jag undrar om jag kan åka tillbaka till samma veterinär o kräva ny undersökning.. med tanke på att hon mår ju inte bra.

Tacksam för svar

Postad av Kristina i Haninge , 3 juli 2014

hej är en 13 år tjej jo min katt hon bara är hungrig hela tiden och magrat och har störe öga en den anndra och hon är plötsigt jätte snäll och i sommras trode jag hon skulle dö för hon va helt borta hon bara stirra in i vägen men iallfal vad är fel på min katt ? upskattar om ni svarar tack då hejdå ! :)

Postad av angelica i varberg , 8 januari 2015

Angelica, är din katt avmaskad? Maskinfektion kan bland annat påverka blinkhinnan i ögonen.

Postad av Berit Ladra i Kista, Stockholm , 20 september 2015

Jag håller absolut med alla som rekommenderar veterinärbesök. Men jag vet också av erfarenhet att det kan vara svårt att få någon hjälp om man kommer till veterinär med en katt som har diffusa symptom och kanske är symptomfri just vid veterinärbesöket. Då kanske man föredrar att vänta och se ett tag i stället för att stressa katten med upprepade resor och veterinärbesök.

Postad av Berit Ladra i Kista, Stockholm , 20 september 2015

Plus att det går inte att få tag påen veterinär på en helg!! Det är mitt problem!

Postad av Pernilla , 31 oktober 2015

Hej,min katt är bara månader gammal. Hon är slö, trött och har tappat sitt balans och till och med huvudet hänger. Han andas normalt. Jag blir så torögd av att skriva detta men jag känner att jag behöver råd snälla hjälp vad kan ha hänt med min lilla bebis???

Postad av Denise i Sölvesborg , 29 november 2015

Denise, vet inte om du fått hjälp men det samma hände vår kattunge i förra veckan. Visade sig vara en infektion i mellanörat som nu behandlas med antibiotika. :-)

Postad av Helena i Malmö , 8 december 2015

Gå till veterinären hur svårt är det

Postad av Elsa i Malmö , 20 juni 2017

Jag heter jaci, jag kan inte förklara det här men jag måste bara dela min glädje och lycka med världen. Jag vet inte hur baba EGBO hjälpte mig att få tillbaka min man. Jag har varit frustrerad under de senaste 2 åren med mina två barn som bodde utan min man som överraskande lämnade hem med en tjej. En trogen dag kom en vän av mig och jag berättade för henne om situationen jag varit med de senaste två åren, hon berättade sedan om Dr Egbo att han är en väldigt kraftfull man, i början ville jag aldrig tro på henne eftersom jag har spenderat mycket på olika ställen, men hon övertygade mig om att försöka, så jag hade inget val eftersom jag verkligen behöver min man tillbaka. Så vi kontaktade Dr Egbo som berättade allt jag behövde göra som jag tvivlade på. Men den största glädjen i mig idag är att Dr Egbo kunde ta med min man tillbaka till mig och nu lever vi lyckligt som aldrig tidigare. Tack till dig min underbara pappa.

snälla Om du har problem av något slag, kommer jag råda dig att kontakta honom på hans privata e-postadress ..dregbosolutioncenter@gmail.com

Postad av jacira i help , 6 oktober 2017

Det är väl inte alltid man har möjlighet att ta sin katt till veterinär på stört. Man måste väl få kunna diskutera med andra kattägare utan att bli påhoppad av er ”perfekta” kattägare.

Postad av Agnes , 11 maj 2018


Svara i denna tråd:
Ditt namn/signatur: 
Stad: 

Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. The problematic instruction: ---------- ==> if c.title?has_content && c.category = cat && (c.state = 'TRUSTED' || c.state = 'UNTRUSTED') [on line 84, column 1 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124) at freemarker.core.ComparisonExpression.isTrue(ComparisonExpression.java:121) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:77) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:79) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:189) at freemarker.template.Template.process(Template.java:237) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:183) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:70) at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:54) at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:221) at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:390) at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216) at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765) at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:230) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:114) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152) at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542) at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:547) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:212) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404) at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(SelectChannelEndPoint.java:409) at org.mortbay.thread.QueuedThreadPool$PoolThread.run(QueuedThreadPool.java:582)
Dela den här sidan