Välkommen till kattsjukdomar.se, Sveriges främsta källa för information om kattsjukdomar.
Copyright © 2007-2010 www.kattsjukdomar.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@kattsjukdomar.se


Dela den här sidan

trött, vägrar äta eller dricka

Hej! Min katt är bara 1,5 år gammal, men sedan igår ligger hon för det mesta ned och vägrar röra på sig, hon har vandrat omkring lite men det det ser ut som hon inte har någon kraft. Hon kanske inte är den livligaste katten i vanliga fall, men så här lugn är hon aldrig. Hon vill varken äta eller dricka. När jag ger lite leverpastej som hon i vanliga fall älskar så slickar hon knappt och har ingen kraft i tungan heller.

Postad av Hanna i Stockholm , 17 mars 2012


Det du beskriver har vår kisse också.. Äter ingenting, får ge henne vatten i en liten spruta.. Usch blir så orolig. Vi måste åka till djursjukhuset med henne idag.

Postad av Emma i Smedjebacken , 18 mars 2012

Har haft samma problem med min katt idag. Hon är lite under ett år, men symptomen är desamma. Ringde veterinär och frågade och de tyckte att vi skulle komma in med henne så fort som möjligt. Nu tänkte vi avvakta och hålla koll på henne så mycket som möjligt tills imorgon bitti. Är det inte bättre då så ska vi åka in med henne. Jag föreslår att du ringer en veterinär, för det verkar inte så bra. Lycka till och få in henne så mycket vatten du kan!!

Postad av Linn i Enköping , 18 mars 2012

Det låter som våran kisse också han är snart tre år och är kastrerad. Nu undrar jag vad det är som sprider sig bland katterna. Han är alldelse slö och spinner, pratar inte alls med oss som han brukar göra sedan två dagar tillbaka, vi känner inte alls igen honom. Vi mutar med ost vilket är favorit men han har inte ens försökt att äta den. Blir orolig nu ska vi också hålla honom inne tills imorogon kväll för att se om han kissar på lådan. Ivanliga fall gör han alla sina behov ute så det är inte så lätt att ha koll.

Postad av Helena i Haninge , 27 mars 2012

Hur har det gått för er? Våran katt har fått liknande problem. Hon är snart 9 år. Äter & dricker inte. Trött, bara ligger eller sitter helt apatisk. Jamar mycket (vilket hon normalt sett aldrig gör). Men hon verkar inte ha ont nånstans, reagerar inte när vi rör hennes ben eller kropp.

Därför undrar jag vad veterinären sa om era katter.

Postad av Orolig i Varberg , 4 april 2012

Min katt på under 1år har exakt samma symtom sedan 2dagar.

Har koll på lådan å han har kissat 3ggr idag men jag ser inte att han druckit eller ätit något??

Får inte tag i veterinären är det någon som fått något konkret svar på vad det kan vara å om man bör åka in eller ha is i magen??

Med vänlig hälsning, Jennifer

Postad av Jennifer i Norrtälje , 4 april 2012

Om din katt inte ens dricker vatten så vänta inte utan åk direkt till djurläkaren. Att katten inte dricker är inget bra tecken. Ring till slöinge djursjukhus redan i dag !

Postad av Tommy Holmlund i Halmstad. , 4 april 2012

Har ni tagit tempen på katten?? en frisk katt ska ha katt 38-39 grader celcius. Katt 20-30 andetag/minut

Iakttag bröstkorgens höjning och sänkning i vila för att se andningsrytmen. katter behöver 0,5 dl vätska per kilo kroppsvikt och dygn.

Postad av Tommy Holmlund i Halmstad. , 4 april 2012

Min katt som är 1 år har samma symtom, vill inte äta eller dricka sedan 1.5 dygn. Annars matvrak. Ligger bara i soffan. Går detta över av sig själv. Kan han ha blivit ormbiten på landet i helgen?

Vad göra?

Postad av Anna E i Uppsala , 9 april 2012

Konstigt. Min katt har exakt samma symptom (vill inte äta, dricks, leka). Han har bara legat och vilat i 2-3 dagar. Nu har han börjat återfå krafterna och idag drack han iallafall och åt lite.

Postad av Richard i Tyresö , 10 april 2012

Min kisse är likadan! Trött vill inte äta eller dricka, var till vet igår, kunde inte hitta något fel på honom förutom låga vite blod kroppar! Ska stödmata honom nu! Hur har det gått för er andra? Min vet pratade om många fall av salmonella drabbade katter!

Postad av Kerstin Hedberg i Uppsala , 25 april 2012

Också vår katt Samma symptom Han dricker dock lite och har ätit en äggula Är det ingen som vet vad som händer med katterna?

Postad av Anders i Nordmaling , 26 april 2012

För oss fanns det inget att göra. Vi fick avliva henne. Sorgligt!

Postad av Orolig i Varberg , 26 april 2012

Veterinären sa att hon troligtvis fått "Vingelsjukan".

Postad av Orolig i Varberg , 26 april 2012

Min katt har exakt ovanstående symtom. Har varit dålig i ett par dagar. Dricker lite vatten men äter ingenting. Har ni andra varit hos veterinären och vad har de sagt?

Postad av Cecilia i Kristianstad , 5 maj 2012

Först å främst: AVMASKA er katt\er med jämna mellanrum. Avvakta sedan 1-2 dagar. Blir tillståndet inte bättre ring då veterinären eller djursjukhuset. Lycka till!! PS Spelar ingen roll om det är en innekatt då ungen får mask från modern. Och vid användning av Axilur är det dags igen för en 3dagars kur igen efter 3 veckor för att få bort de då kläckta äggen

Postad av Tiger i Malmö , 7 maj 2012

Hej! Läste era inlägg imorse när vår katt hade samma symtom och blev oroad över att så få skrivit igen och berättat hur det gått med katterna. Så därför vill jag skriva hur det gick med vår katt nu!

Hon bajsade utanför lådan och spydde på flera ställen, varken åt eller drack och var väldigt trött och långsam. Jag ringde veterinären som sa att vi kunde avvakta men inte mer än ett dygn om det inte blev bättre.

Redan nu samma eftermiddag är hon bättre. Ltckades få henne att dricka vatten och nu äter hon lite igen. Det verkar bara ha varit något tillfälligt! Lycka till med era kisssar!

Postad av Kicki i Uppsala , 10 maj 2012

Tack Kicki i Uppsala. Äntligen lite uppmuntran. Min katt med samma sympton som ni andra beskriver är 19 år gammal. Har väntat i 5 dgr och ingen förbättring. Ska man fösöka med avmaskning eller vad? Vill gärna höra vad som hänt och hur ni löst probelemet?

Postad av Mats i Brunskog , 17 maj 2012

Min lilla tjej på 10 månader har idag ungefär samma symptom, varken äter eller dricker och bara ligger still. hon är väldans aktiv annars, innekatt som får vara ute i koppel ibland. Det började i morse med att hon inte öppnade ena ögat, och när jag öppnade det var det liksom lite dimmigt. en vän rekommenderade en avmaskning så jag började med det idag, har även tvättat ögat med uppkokat saltat vatten som svalnat. när jag försökte ge henne leverpastej så bara backar hon undan. Har gett henne lie vatten med spruta nu ikväll och sedan satte jag henne i badkaret och då drack hon lite. Ja mina katter dricker alltid från badkaret. jag får se hur det är med henne imorgon annars ringer jag vet.

Postad av Linnzy i Billesholm , 3 juni 2012

Min söta Tea har samm problem.Äter inte men dricker lite iaf.Kissar men inte baja..apatisk och jamar,sover och vill kraflös...Hon är en innekatt menjag gick ut med henne idag och hon åt gräs,blev glad efteråt och när vi kom hem så åt hon sin kattmat direkt..Hoppas hon blir ju frisk igen snart men undrar fortfarande vad är det för problem?!

Postad av Lena i Mannheim,6juni 2012 , 10 juni 2012

Jag sitter och tittar på min lilla Lovisa ligger helt utslagen på golvet !!.. Samma syntom som alla andra här men om jag ställer fram maten där hon ligger äter hon som om hon är väldigt hungrig !!.. Har väret hos vet och fick både kodition och antibiotika samt vätska under nackskinnet... Lite mera än en vecka kvar av tre veckors behandling och inte mycket bättre än ... Vet pratade om att det kunne vara hjärntumör , att hennes ena öga var halvstängd kunne vara ett syntom samt att hon inte har ork fast hon äter lite .... Tror tyvärr det är sista tiden för min älskade katt gennom 14 år ... Hoppas för det bästa även för er andra .. Heidi

Postad av Heidi i Ljungby , 12 februari 2013

Ni måste ta era sjuka djur till veterinären! Avvakta en dag kanske, max två!

Postad av Lisa i Köping , 4 mars 2013

Min lilla pojke har samma symptom. Han vägrar äta och dricka. Han älskar att vara ute men nu har han bara legat under sängen dom två närmsta dygnen. Han spyr gult och är helt slö.

Läste lite på Flashback så ska ta mig ner till Ica för att köpa lite a-fil och koka vit torsk till min finaste snö. Ska försöka mata honom med spruta också. Håller mina tummar. Är bara 18 år och är studerande. Har inte alls inkomst för att åka till veterinär. Önska mig lycka

Postad av Julia Krusberg i Växjö , 4 april 2013

Hej hur är det med din katt idag.

Postad av Mele i Gbg , 4 april 2013

Hej!

Min katt är ca 2,5 år och har nu slutat äta helt men dricker rätt så mycket. Hon är väldigt slö och stel. Hon har inte haft några problem med magen eller så vad jag har sett.

Hon tog en mus förra veckan och läste på en sida att hon möjligtvis har vingelsjukan kanske. Hoppas verkligen inte det. Hur är det med ETA katter? Har det gått över av sig själv?

Jag har verkligen ingen ekonomi att ta henne till vet för, väldigt tacksam för svar om någon vet något.

Postad av Malin i Sundsvall , 6 april 2013

Era katter, ska det stå

Postad av Malin i Sundsvall , 6 april 2013

Snälla.. världens bästa lilla katt äter, dricker inte och sover och gömmer sig under min säng :( snälla jag vet inte vad jag ska göra!!:( /emma, 13.

Postad av Emma g i surahammar , 27 april 2013

Vår 3-åriga hona hade just samma symptom förra sommaren. Då hade hon av ett sår i svansen fått en varböld som sprack och orsakade feber. Var trött, åt inte, drack inte. Nu har hon liknande symptom igen, men kan inte hitta nåt sår den här gången. Ska försöka få i henne vätska och hoppas hon är piggare imorgon.

Postad av , 29 april 2013

sign...

Postad av Mikko i Vargön , 29 april 2013

Hur har det gått för era katter?

Postad av Helena , 1 juli 2013

Min katt var med i en kattbråk igår och idag verken äter eller dricker han. Vi har försökt allt! Han brukar äta jättemycket annars. Han spyr även och mjauar så fort vi rör bakbenen eller svansen. Han vägrar ligga själv, han ligger runt min hals hela tiden.

Vad finns det och göra? Jag har ingen ekonomin att åka till veterinären, någon som kan säga mig vad det kan vara? Vi har funderar på att det är en hjärnskakning, men hur ska vi få han och äta?

SÅÅÅ TACKSAM FÖR SVAR! Är så orolig!! :(

Postad av Orolig ägare i Helsingborg , 30 juli 2013

Hur har det gått med alla?

Postad av Helena i Gävle , 10 oktober 2013

Vår katt har samma Symptom.. och vi undrar om man kan ge henne vatten på något sätt

Postad av Ludvig i Hudiksvall. , 14 december 2013

Min kattflicka på 5½ år har samma symptom och de visade sig vara levern, stora förändringar på levern. Så besök veterinär för att få kollat detta så fort som möjligt. En katt som inte äter och dricker är sjuk och detta kan påverka levern om det inte redan är den som felar.. Att inte katten äter och dricker kan göra mer skada. Jag fick tvinga i min katt vatten med medicinspruta och gav henne nya godsaker varje dag för att hon skulle få i sig nått litet, vissa dagar gick det, andra inte.. Och som sagt idag är hon i himmeln, så ring veterinär om sånt här uppstår.

Postad av Jane i Ängelholm , 17 december 2013

Min katt är 3 år gammal och har slutat äta dricka och leka, i vanliga fall är han ett matvrak och jätte lekfull. Han bara ligger och sover under soffbordet eller tittar på maten. Detta har pågått 2-3 veckor. Vad kan det bero på?

Postad av Johannah i Växjö , 4 januari 2014

Som veterinär säger jag bara ÅK IN! Hellre en gång för mycket än en gång för lite. När katten inte äter eller dricker är det något som bör tas på högsta allvar!!!! Vänta inte, absolut inte mer än ett dygn. Om katten kräker är det ännu viktigare att komma in med katten så fort ni upptäcker problem. Enligt lag ska djuret inte behöva lida, vilket det gör när de inte kan dricka eller äta och mår dåligt.

Postad av Anna i Malmö , 20 januari 2014

Jag har samma fel som ni dricker eller äter hon är inne katt är 13 år nu sen spyr ändå och inte kan svälja saliv som hon får i munnen

Postad av Tuula i Ljusne , 30 mars 2014

Snälla, åk till veterinären. Katter är väldigt duktiga på att stoppa i sig lämpliga saker "även om det är innekatt", min katt gjorde det 2 gånger under sitt 14 åriga liv. Han låg bara, vägrade äta/leka och allt som han brukade. En röntgen bild och det visade att han ätit något en katt inte ska äta. Efter vätska och och en hel del levemang så kom det ut som tur var.

Postad av Ciiwan i Mora , 15 april 2014

Det är en intressant tråd detta, missförstå mig inte! Min katt lades in på djursjukhus igår med samma symtom som beskrivits. Det enda som proverna har visat är något lågt värde på blodkroppar och man har tagit prov på bukspottkörteln. I övrigt ua men han vill inte äta själv (matas och får dropp). Jag hoppas att det vänder snart! Instämmer också om att när katter slutar äta och dricka är det bara veterinär som gäller! OCH teckna försäkring på era katter! Det kostar runt 1000/år och det är en förutsättning om katten blir sjuk. Min nota är redan efter 1,5 dygn uppe i 10 000 kronor men försäkringen lindrar oerhört (utan den skulle det inte gå). Jag återkommer om jag får några vettiga svar.

Postad av Lisa , 6 maj 2014

Min katt har samma symtom och nu har se kommit fram till att ha. Har TIP. Och det finns inget att göra. Första symtom var ej äta ej dricka och han öppnar ej ögonen utan man ser en vit hinna. Han har gått ner i vikt och även förändringar på levern.

Postad av Nathi i Svedala , 6 juni 2014

Min katt fick samma symtom, kom inte och möte mig vid dörren när jag kom hem, tänkte att det var konstigt, skulle mata katterna och de två andra var på plats som vanligt med han dök fortfarande inte upp och han är ett riktigt matvrak fick runt och letade och han låg längst in under sängen, satte matskålen framför honom men ingen reaktion försökte med skinka men han tryckte sig bara in i vägen. Han var jätte konstig kom ut och kelade lite och kom en annan katt nära och rörde honom så fräste han sen gick han och la sig helt livlös under sängen igen reagera onte alls på tilltal eller något. Jag avvakta någon timme för vet att veterinär kan kosta skjortan men tillslut fick jag nog och åkte in för såg att han inte mådde bra. Väll inne fick jag reda på att hans urinblåsa var helt full och var tvungen att tömmas direkt och de sa även att det var jätte bra jag tog in honom för han hade inte klarat natten, då hade blåsan spruckit och jag hade hittat honom död imorgon.. Han hade stenar och massa blod i urinen. Det kostade mig 5500kr men de är det vört hade aldrig förlåtit mig själv om jag inte åkt in och han hade varit avliden imorgon. Så förfan åk in med djuren Google inte och vänta, känner ni er katt så vet ni när ni ska åka!

Postad av Ellen, lättad och tacksam! i Malmö , 13 november 2014

Som veterinären skriver ovan. Katter är djur som inte får fasta eller missa sina måltider. Går de utan mat för länge så kan de få fettlever vilket ofta leder till döden.

Enligt djurskyddslagen ska alla djur behandlas väl och skyddas från onödigt lidande och sjukdom. Som djurägare är man skyldig att ta sin katt till veterinär och ge den nödvändig vård alternativt avliva den om man ser att den är sjuk eller visar tecken på ohälsa (vilket alla katter ni nämner ovan gör). Det är inte förenligt med djurskyddslagen att inte göra något för att man inte har råd. Har man inga pengar ska man inga djur ha!

En djurägare som inte tar sitt djur till veterinär riskerar förutom att djuret kan dö en plågsam död även att bli åtalsanmäld för brott mot djurskyddslagen alt djurplågeri enligt brottsbalken.

Postad av Sara i Halmstad , 25 november 2014

Min katt på ca 4 år sitter bara och stirrar på en punkt, vandrar runt lite sakta och äter nästan inget och vatten får hon bara i sig lite. Innekatt och kastrerad, verkar vara nedslagen och inte undviker en men hon brukar annars komma fram lite då och då men nu inget ska vänta till imorgon blir det inte bättre ska vi ta henne till veterinär och ska försöka tvinga i henne lite vatten och lite mat.

Postad av i Stockholm , 9 december 2014

Hon hade leversvikt och var tvungen att läggas in på ett djursjukhus så nu väntar vi på svar om det går att behandlas eller om hon måste avlivas just nu är hon väldigt sjuk och mår inte så bra!

Postad av i Stockholm , 11 december 2014

Detta var en lång tråd på likartade symptomer men ingen direkt lösning. Några har varit tvungna att avliva andra har klarat sig med ett veterinär besök men dom flesta skriver inget alls om hur det gick bara om symptomen som är i stort sett som alla andra; äter inte, dricker inte, svag orkeslös sover.

Om ni skriver att ni ska vänta en dag sen kontakta veterinär kan ni väl uppdatera era inlägg här!

Om ni skriver att det går över på en till två dagar så kan vi andra också vänta ut det, men om ni skrev att det inte gick över kunde vi slippa onödig väntan och åka till djursjukhus direkt.

Jag har varit på sjukhus för en månad sen där blodprov togs som visade på låga vita blodkroppar och lite uttorkad men i övrig frisk. Det löste sig själv genom att katten åt och drack som besatt när han kommit hem från chocken hos veterinären. Jag var glad att han tillfrisknat för kalaset gick på 3800:- utan försäkring!

Nu är det dock dags igen =( .. Han är 1 år och 3 mån ung innekatt.

Postad av Fredrik i Malmö , 27 december 2014

Min mammas katt började plötsligt att dregla...kunde helt enkelt inte hålla undan saliven.Slutade att äta o dricka=till veterinären.Hon hade en tumör under tungan /man kunde inget göra...Johanna fick somnaNärdjur bli sjuka måste man åka till veterinären!!!!!

Postad av Lillemor jensen i Skbg , 6 april 2015

Min katt hade juvercanser och är nyopererad och äter eller dricker inte, har fått tvinga i henne vatten i en milliliter spruta och hon får dock smärtstillande varje morgon och kväll.

Vi har testat att strycka lite på pälsen på benen men de verkar som om hon får spy reaktioner som låter som om hon hostar i halsen.

Men nu ska vi prova med att ge henne mat innan doseringen för smärtstillande.

För smärtstillande är som lite narkotika så man känner inte lika mycket hunger känsla

Postad av Linnéa i Svenshögen , 8 maj 2015

Många av de symtomen som ni beskriver med bl.a låga vita blodkroppar, apatiska, vill inte äta eller dricka stämmer in på FIP och som är en dödlig sjukdom hos katter. Därför ska man alltid se till att ha sin katt försäkrad och alltid åka till veterinären så att katten slipper lida i onödan oavsett sjukdom.

Postad av Marie i Kristianstad , 17 augusti 2015

Hej!

Många postar frågor men är det någon som har ett svar på vad det KAN vara?!

Har en siames som varit under sängen dag två nu. Han är inte sig lik och han är aldrig ute. Han har en kompis bondkatt som är innekatt. Han är helt normal dock.

Vad KAN DET HANDLA OM?

Postad av Zara i Uppsala , 17 november 2015

Jag har inte postat något innan men vår kattunge hade liknande symptom som ni tagit upp här så tänkte att det kunde va av intresse iaf.

I hans fall va det 2 st virus samtidigt som han kämpade mot, fanns inget hon kunde göra annat än ge dropp så fick han några tabletter (möjligen b12 vitamin).

Det va för en vecka sen, han vägde då ynka 600g (ca 12-15 v) och efter att ha gött honom med gräddfil, bra kattmat, rått köttfärs å annat han kunnat tänka sig äta i en veckas tid har han sakta men säkert blivit piggare och starkare och gått upp 400 gram :)

Hon nämnde också att virussjukdomar kan bli kroniska om de går med dem för länge och att förstorade njurar ger samma symptom..så blir de inte bättre snabbt hemma så ta dem till veterinär!

Postad av carolinee , 30 november 2015

Min katt skakar och får nästan ett elepplepsi anfall och hon vägrar att äta. Vad ska jag göra?

Postad av , 1 april 2017

Vår katt (Sibirisk Neva Maskerade) drack dåligt. Vi noterade det men gjorde inget, trodde det skulle gå över. Sista veckan åt han dåligt, vi provade med ny mat, hjälpte inte. Han ville inte längre gå ut, apatisk, orkeslös.

Till veterinär, inlagd m dropp. Troligen TIP sa de 10 000 kr och ett dygn senare. Avlivades med familjen runt honom när han somnade in 1 år och 1 månad ung!

Åk med katten snarast om de ej äter/dricker. Katter visar symptom först då det är riktigt allvarligt. Vi borde åkt med honom långt tidigare!!!

Postad av Ubbe i Stockholm , 7 maj 2017

Jag instämmer med Ubbe ovanför, åk in med en gång! Min älskade fina katt hade symptomen som ni beskriver. Hon blev svag, åt inte, la sig på ovanliga ställen men hon drack mycket, var kelig och gosig. Jag väntade exakt 24h med att åka in eftersom jag tänkte att så länge hon dricker så kanske hon piggnar till. Där fick hon avlivas. Hon blev 12 år och fick ett fantastiskt kattliv. Nu är hon föralltid i mitt minne och hjärta.

Så snälla ni som tvekar av olika skäl, åk in!! Om ni har försäkring eller inte, strunta i det och åk in med en gång som katten visar symptom. Då har det kanske redan gått länge nog tyvärr. Om ni oroar er ekonomiskt så får ni i alla fall se till att göra en undersökning på katten, därefter ta beslut hurvida behandling eller avlivning är aktuellt. Men ingen katt ska få lida!! Åk in!

Postad av Ledsen i Kungsbacka , 16 juli 2017

Ja, jag instämmer helt,åk och kolla upp direkt

Våran älskade katt tjej blev lite drygt 5 år

Hon var en av 3 katt tjejer i vår familj

Från väldigt social och matglad till att bara vilja vara ifred och vila utan aptit och dricka väldigt lite inom loppet av 2 dygn

Åkte till veterinär, undersökning, röntgen och blodprov

Njursvikt och dåliga levervärden visade det sig

Hon fick somna in

Det gick så fort

Postad av Camilla i Värmland , 2 augusti 2017

Min katt slutade äta och drack väldigt lite. Gick inte på lådan som hon skulle. Okastrerad.

I förrgår började hon lukta illa och då kollade jag igenom katten riktigt ordentligt. Då hade hon gula flytningar. Åkte i ilfart till djursjukhuset och hon fick operationstid samma kväll pga livmodersinfektion. Den var riktigt vätskefylld och de sa att det var tur att vi kom in pga att den höll på att spricka. Väldigt viktigt att vara uppmärksam när de inte äter/dricker/går på lådan som de brukar. Katten är oftast sjuk om den avviker från mat/toabesök.

Nu gick det bra denna gång med nöd och näppe och det tackar vi gudarna för.

Postad av Noah i Örebro , 20 augusti 2017

Våran katt fick symtomen att hon inte åt eller drack och var allmänt hängig i 1 1/2 dygn. Jag och min sambo läste lite från denna tråd och åkte in med henne. Det visade sig att hon hade ont i ländryggen och därför troligtvis inte velat äta eller dricka. Hon fick dropp, aptitretande medicin och sendan smärtlindrande som hon ska få i 14 dagar. Men det som var skrämmande var att få reda på att om inte katter äter på över två dygn så kan det snabbt påverka levervärdena och de kan då få fettlever. Så, om inte er katt äter/dricker, åk in!

Postad av Maria i Nacka , 19 januari 2018

Är väldigt rädd har en tjej katt på 2 år hon har legat i en dag utan att äta eller dricka hon har knappt rört på sig hon va ute men hon satt bara och titta i ca en halv timme sedan fick vi ta upp henne och bära in henne , men varje gång man tar på hennes mage piper hon. Jag har tagit kontakt med veterinär och de säger att vi ska ta henne imorgon bitti till läkare så de kan rönka henne. Har någon varit med om detta?

Postad av Rädd i Västergötland , 27 januari 2018

Hej! Jag har en katt som blir 6 iår. Hon har inte ätit eller druckit på flera dagar. Det enda hon gör är att ligga ner och sova och hon rör sig knappt. Hon orkar inte hoppa eller ens gå upp för trappen. Med maten har jag försökt allt men hon vill verkligen inte äta. Hon har kräkts lite också. Någon som vet vad det kan vara?

Postad av julia i Norrköping , 29 januari 2018

Jag fick ett svar när jag ringde veterinären iaf.

Våran katt slutade äta och var allmänt trött och hängig, enligt vet så var/är det Salmonella som dom får från småfåglar.

Dag 4 började vår katt äta så smått igen, små bitar av hans favvo mat, tycker redan att han är piggare.

Postad av Jonte i Uppsala , 30 januari 2018

Vår katt är sedan igår morse slö, nästan apatisk, äter eller dricker inte, kräks lite. Han är 11 månader.

Veterinären berättade att det inte är ovanligt att katter får virus och uppvisar de symptomen. Men känn igenom katten noga först så att han inte har någon skada.

Veterinären berättade att deär jätteviktigt att de får i sig vätska, mat klarar de sig utan några dagar. Han gav recept på följande näringslösning.

1 lit fingervarmt vatten

1msk honung

1 tsk salt

1/2 tsk bikarbonat

Sprutas LÅNGSAMT in i mungipan, med medicinspruta från Apoteket, pipett eller liknande. 40 ml per kilo och dygn dvs en katt på 5 kg behöver få i sig 2 dl av lösningen för att inte torka ut.

Om det går så kan man också ge rumstempererad naturell yoghurt för mjölksyrabakterierna som är bra för kattens mage om den är i olag. Även detta enligt veterinärens inrådan.

Har katten hög feber dvs över 40,5 grader enligt veterinären, så åk in. Se till att vara två när ni tempar katten. Ett par cm ska tempen ina så se till att ha rejält med vaselin.

Uppsök också veterinär om det rinner färgad vätska ur ögon eller nos.

Annars brukar katten bli bättre efter 3-4dygn.

Postad av Malin i Norrköping , 21 februari 2018

Tack snälla Malin för ditt tips från veterinären

Har en katt med samma symtom, han är 4-år och inte ätit eller druckit sedan 4 imorse, han som annars är ett matvrak och väldigt busig, nu ligger han bara stilla, fräser åt de andra två katterna här hemma när de kommer för nära. Fick i honom lite vätskaersättning och yoghurt, utan större problem. Nu får vi vänta och se, annars blir det veterinären imorgon. Tack ännu en gång för denna tråd..

Postad av Veronika i Halmstad , 3 mars 2018

Hej måste verkligen ha hjälp!

Jag har en hankatt på 12 år och han vill äta men verkar som att han har ont i munnen på något sätt...han kliar och kraffssar på sin högra sida när han tvättar sig och dricker han samt smackar ibland och ser allmänt slut ut när han precis vaknat upp. Är så orolig att jag kommer vänta för länge med honom då det är lördag idag och måste vänta för att åka in med honom till veterinären på måndag. Har försökt öppna hans mun och kolla in men ser inget ovanligt då jag inte vet hur det riktigt ska se ut... måste säga att han är lite piggare än första dagen vi märkte att något va fel (han drack inte, åt inte och sov hela tiden) men nu har andra konstiga symptom dykt upp hjälp! :(

Postad av Emil i Uppsala , 6 maj 2018

Hej! Jag har en katt är 1 år gammal. Vi har tvättat hone med shower sen blev hon trött och äter inte så mycket som förut. Även åt hon inte två dagar sedan. Säga till mig vad ska göra? tack

Postad av Ibrahim , 14 juni 2018

Hej! Jo har läst många meddelande om era katter och att dom inte äter. Vår katt Suki som är sex månader har inte ätit eller druckit något på under dagen. Han bara sover och har nästan ingen kraft att springa runt och leka som han brukar. För typ en halvtimme sedan spottade han ut något som vi tror kan vara en liten tand. Tror ni att han kan ha fått tandsjukdomen FORL? Vi är oroliga och vet inte vad vi ska göra, vi har precis försökt och kontakt en vetrenär i närheten för att få hjälp. Suki har varit ute lite idag i våran lilla trädgård även om han är en innekatt. Kan han ha ätit något konstigt? Jag är bara tretton och har sökt nästa hela internetet för att få svar. Hoppas någon kan hjälpa...

Postad av Ellen Trygg , 14 oktober 2018

fick göra valet att säga hejdå till min underbara katt idag.. känns som jag har förlorat min bästavän, det första jag märkte va att katten hade spytt på 3 olika ställen när jag kom hem från jobbet och spyan va vit, katten verkade normal fortfarande i beteende och han åt o drack som vanligt. Nästa dag när jag kom hem från jobbet så kunde jag inte hitta honom, efter 3 timmars letande (stort hus) så hittade jag honom, han hade gömt sig under en fåtölj och då märkte jag att han inte va sig själv, han va väldigt slö och ville inte äta eller dricka. jag ringde djursjukhus o berättade allt och dom trodde att det va en maginfluensa och att det skulle antagligen vara okej, andra dagen blev han ännu värre så jag bokade en tid hos vet och då visade det sig att han hade fått cancer i båda njurarna.. Hoppas detta inte händer era katter. Lycka till! (sjukanmälde mig idag och är en bit in i tröstdrickandet så ursäkta om det är konstigt skrivet)

Postad av E , 26 november 2018

han va 8 år gammal

Postad av E , 26 november 2018

Hej

Vi har massa kattungar i vårat stall som inte varit planerade....

en av dem hittade vi mellan några höbalar, han har inga syskon (vet inte om de dog vid födsel eller om han var ensam redan från början) han är nu runt 9-10 veckor och har alltid varit med och lekt, busat, sprungit omkring, mm men sedan några dagar tillbaka har han mest legat och sovit, han är även VÄLDIGT matglad men har bara suttit och tittat på maten vad vi har sett. Han har försökt att dricka men sitter vid vattenskålen och jamar, doppar tassarna (vilket han aldrig gjort innan) och doppar nosen lite i vattnet (vilket bara gör att han nyser), det ser ut som att han försöker dricka men jag har inte sett honom svälja något.

Det här gör mig väldigt orolig och han är som sagt var en stallkatt som bor med många andra katter och kattungar så vi har bara koll på honom när vi är i stallet och han är inte försäkrad.

Väldigt tacksam om någon har något svar på vad detta kan vara och vad man kan göra åt det.

Postad av Wilma i Stockholm , 20 augusti 2019

Om katten inte äter el dricker sök omgående veterinär. Skriv inte här ustället för veterinärbesök. Det är livshotande om katten vägrar äta el dricka el bådadera Ring Firstvet. Finns som app. Gratis!

Postad av Helena , 17 september 2019


Svara i denna tråd:
Ditt namn/signatur: 
Stad: 

Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. The problematic instruction: ---------- ==> if c.title?has_content && c.category = cat && (c.state = 'TRUSTED' || c.state = 'UNTRUSTED') [on line 84, column 1 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124) at freemarker.core.ComparisonExpression.isTrue(ComparisonExpression.java:121) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:77) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:79) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:189) at freemarker.template.Template.process(Template.java:237) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:183) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:70) at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:54) at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:221) at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:390) at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216) at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765) at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:230) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:114) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152) at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542) at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:547) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:212) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404) at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(SelectChannelEndPoint.java:409) at org.mortbay.thread.QueuedThreadPool$PoolThread.run(QueuedThreadPool.java:582)
Dela den här sidan