Välkommen till kattsjukdomar.se, Sveriges främsta källa för information om kattsjukdomar.
Copyright © 2007-2010 www.kattsjukdomar.se
Materialet på denna sida är skyddat av upphovsrättslagen.
För frågor eller kommentarer, kontakta vår redaktör: redaktionen@kattsjukdomar.se


Dela den här sidan

Varför går ni inte till veterinären?

måste bara säga!; Varför tar ni inte era katter till veterinär, när ni misstänker att dom är sjuka!

Det är bättre att gå dit en gång för mycket, än att ni kanske mister er älskade vän!

Postad av Sara , 1 april 2010


Du har rätt men oftast kan det vara en kostnadsfråga och även okunnighet om hur djur beter sig vid sjukdomar osv. Men att besöka veterinär ger kanske inte svar alla gånger som man läst här på denna sida utan problemen kvarstår. Det gäller att pröva olika vägar. Många badar sina katter med vanligt schmpoo vilket ger katten hudproblem och fel mat som katten inte tål. Men om katten är väldigt sjuk och matvägrar då är det ett akut tillstånd som veterinär måste rådfrågas så diagnos kan ställas! Ditt tips är fullständigt adekvat!

Postad av Kajsa-Lisa , 1 april 2010

Ifall man tvekar inför att ta sitt djur till veterinären pga kostnadsfrågor ska man inte ha djuret överhuvudtaget, och ska man ha djur så bör man läsa på och skaffa sig tillräcklig kunskap för att kunna ta hand om djuret. Det känns som sunt förnuft, men illa nog är det inte det.

Postad av Led i Rymden , 14 juni 2010

Visst är det så som Led i Rymden säger, att man ska inte tveka att ta sitt djur till veterinär pga dålig ekonomi. Har man dålig ekonomi ska man inte skaffa djur, inte heller som någon slags terapi som många gör när de mår dåligt. Håller med om att man ska skaffa sig kunskap om hur man ska ta hand om ett djur INNAN man skaffar det, och ett sätt kan vara i liknande forum. Mycket bra att prata med dem som har erfarenhet av att vara djurägare.

Postad av Stina , 8 augusti 2010

Visst ska man ha läst på innan man skaffar sig sin kisse, och visst ska man inte bry sig om kostnader till veterinären om man beslutat sig för att "bli med katt".

Men så kan det finnas svårigheter att få tag på en veterinär ibland, ofta när jag har ringt så kan man få vänta på sin "undersökningstid" i flera veckor, och vissa kanske även har långt till närmaste veterinär. Då är det ju smidigt att höra sig för bland andra kattägare, och kolla om det kanske är en vanlig förkylning? eller någonting som man kan behandla själv hemma. MEN man ska ALLTID vara beredd att betala för sin katt! stoppa undan så mycket du känner att du kan stoppa undan efter varje lön, så du har pengar i reserv om din katt råkar bli sjuk precis när du har det som sämst ekonomiskt.

Postad av Sandra , 13 augusti 2010

Jag blir fullkomligt förskräckt över alla kattägare som rådfrågar om illaluktande bölder och blod från öronen bl.a. Har de inget sunt förnuft?! Självklart ska de uppkalla veterinär!!!

Lider med katterna som "råkar ut för" dessa ägare. :o(

Jag gör allt för mina två killar som nu är 14 och 15 år.

Postad av Jonas S i Norrköping , 21 oktober 2010

Jag blir förskräck över alla dessa okunniga och ignoranta människor. Om ni själva hade illaluktande bölder eller blev förlamade i benen skulle ni skriva om dem på ett forum?! Nä just, ni skulle förmodligen åka till akuten. Jag hoppas att ni är medvetna om att det är djurplågeri det ni ägnar er åt och att det är brottsligt att underlåta sig att ta ett sjukt djur till veterinären. Det ni frågar om är allvarliga sjukdomar och skador. Ni borde inte få ha djur alls! Stackars katter. För övrigt, har ni inte råd med veterinär, skaffa inget djur! Det finns billiga gosedjur på lekia, garanterat kostnadsfria i underhåll.

Postad av Elin , 18 juli 2011

Beklämmande att se att ni anser att fattiga människor inte ska få ha djur. Människor somn är så själviska borde inte få ha varken djur eller barn. FY!

Postad av Mea i Sthlm , 6 december 2012

Ni som vet så väl vad och hur man ska göra - vad gör man om man HAFT god ekonomi men sedan förlorat den säkerheten? Kanske blivit långvarigt sjuk, kanske förlorat sitt jobb och A-kassa, kanske hamnat på socialbidrag där det inte är tillåtet att spara pengar (de ska redovisas och dras av som inkomst på nästa månads ansökan)... Vad gör man då? Menar ni att man ska göra sig av med katterna för att man inte har råd att springa till veterinär varenda gång man blir orolig? Speciellt om katten verkar pigg i övrigt.

Blir så besviken på dömande människor. Min situation är inte fullt så extrem som den jag gav exempel på, men jag vet de som uppfyller det och mer därtill. JAG är då tacksam att webbsidor och forum med utbyte av erfarenheter och möjlighet att ställa frågor finns! Skulle bara önska att den kunde finnas utan sån galla som uttryckts här.

Postad av Maria , 7 januari 2013

Ett djur som är väldigt sjukt ska man ta till veterinären, det är vårat ansvar som ägare att se till att djuren inte lider i onödan. Men att skriva på ett forum och fråga om en katt som kanske mår lite illa, kanske är lite allmänt låg osv, ser jag inget fel i alls.

Jag har både hundar och katter, tyvärr har jag enorm otur med mina djur och gör inget annat än och springer hos veterinären. Jag vill knappt tänka på hur mkt pengar jag lagt ut på veterinär kostnader.

Även om man jobbar kan det bli tight ibland om man har flera djur som kräver vård så ofta som flera ggr per månad stundvis.

Har man ett väldigt sjukt djur och inte har pengar till att uppsöka vet, så ser man till att ordna pengar, låna eller vilket som, så är det ju bara.

Men jag anser absolut att man kan skriva till andra och be om hjälp, om det handlar om små åkommor som man kanske själv kan lösa med huskurer exempelvis.

Tack vare att jag själv har en hel del kunskap om djursjukdomar allra helst hund, så har jag kunnat hoppa vet ett par ggr, och löst det hela själv.

Det kan vara guld värt om man har djur som ofta är sjuka som jag har.

Självklart anser vi att man ska ha råd att ha djur, annars får det vara. Men jag hoppas verkigen att alla här som frågar om hjälp för deras katter, mestadels gör det för att kanske få ett litet hum vad de kan handla om för sjukdom deras katt råkat ut för, och blir inte djuret bättre tar man den genast till vet.

Postad av , 26 mars 2013

Jag blev sjukpensionär för sju år sedan och blev av med halva inkomsten. Vid tillfället var jag ensamstående mamma med två barn. Sonen flyttade hemifrån så nu är det jag, min sjuttonåriga dotter och våra tre katter. Jag är bipolär, har Adhd och social fobi. Har svårt att upprätthålla kontakt med vänner och är därför väldigt ensam. Dottern är nästan vuxen och lever sitt liv med sina intressen. Katterna är mitt allt när jag går själv hemma. De fungerar som terapi, bättre än någon medicin eller läkare. Nej jag har inte råd att gå till veterinären så fort det är nånting, så därför är dessa forum ovärderliga. Efter noggrann sökning på nätet så kan jag sedan dra slutsatsen om det är läge för ett besök eller inte. Jag går inte till vårdcentralen varje gång jag är förkyld, gör ni? Givetvis ordnar jag fram pengar om det skulle krisa, men än så länge har det bara handlat om behandling för skabb som de blev smittade av när vi skaffade vår tredje. Det är otroligt egentligen vad lite googlande och huskurer kan göra, så all heder åt er som engagerar er! :)

Postad av Diadara i Ljungby , 24 januari 2016


Svara i denna tråd:
Ditt namn/signatur: 
Stad: 

Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. The problematic instruction: ---------- ==> if c.title?has_content && c.category = cat && (c.state = 'TRUSTED' || c.state = 'UNTRUSTED') [on line 84, column 1 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl] ---------- Java backtrace for programmers: ---------- freemarker.core.InvalidReferenceException: Expression c.category is undefined on line 84, column 29 in kattsjukdomar_forum_threads.ftl. at freemarker.core.TemplateObject.assertNonNull(TemplateObject.java:124) at freemarker.core.ComparisonExpression.isTrue(ComparisonExpression.java:121) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.AndExpression.isTrue(AndExpression.java:68) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:77) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.ConditionalBlock.accept(ConditionalBlock.java:79) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.IteratorBlock$Context.runLoop(IteratorBlock.java:179) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:416) at freemarker.core.IteratorBlock.accept(IteratorBlock.java:102) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.MixedContent.accept(MixedContent.java:92) at freemarker.core.Environment.visit(Environment.java:209) at freemarker.core.Environment.process(Environment.java:189) at freemarker.template.Template.process(Template.java:237) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentList(ContentProcessor.java:183) at se.spaceloops.cms.servlet.ContentProcessor.processContentString(ContentProcessor.java:70) at se.spaceloops.cms.servlet.Response.processResponse(Response.java:54) at se.spaceloops.cms.servlet.RequestProcessor.processRequest(RequestProcessor.java:221) at se.spaceloops.cms.servlet.MsServlet.service(MsServlet.java:228) at javax.servlet.http.HttpServlet.service(HttpServlet.java:717) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHolder.handle(ServletHolder.java:511) at org.mortbay.jetty.servlet.ServletHandler.handle(ServletHandler.java:390) at org.mortbay.jetty.security.SecurityHandler.handle(SecurityHandler.java:216) at org.mortbay.jetty.servlet.SessionHandler.handle(SessionHandler.java:182) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandler.handle(ContextHandler.java:765) at org.mortbay.jetty.webapp.WebAppContext.handle(WebAppContext.java:418) at org.mortbay.jetty.handler.ContextHandlerCollection.handle(ContextHandlerCollection.java:230) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerCollection.handle(HandlerCollection.java:114) at org.mortbay.jetty.handler.HandlerWrapper.handle(HandlerWrapper.java:152) at org.mortbay.jetty.Server.handle(Server.java:326) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handleRequest(HttpConnection.java:542) at org.mortbay.jetty.HttpConnection$RequestHandler.headerComplete(HttpConnection.java:923) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseNext(HttpParser.java:547) at org.mortbay.jetty.HttpParser.parseAvailable(HttpParser.java:212) at org.mortbay.jetty.HttpConnection.handle(HttpConnection.java:404) at org.mortbay.io.nio.SelectChannelEndPoint.run(SelectChannelEndPoint.java:409) at org.mortbay.thread.QueuedThreadPool$PoolThread.run(QueuedThreadPool.java:582)
Dela den här sidan